PROTECTIA SI CONFIDENTIALITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prezentul document contine informatiile esentiale despre modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal colectate prin intermediul paginii www.fundatiaikon.ro
In sensul definitiei art. 4.1 din REGULAMENTUL (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protectia datelor, denumit in continuare GDPR) „date cu caracter personal” înseamnă orice informatii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitătii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
In momentul inscrierii in baza de date pe pagina www.fundatiaikon.ro veti transmite date precum numele, prenumele, adresa de email si/sau numar de telefon, data nasterii, sex, profesie, cod postal, domeniul de activitate si interese personale; o parte din aceste date sunt cerute si persoanelor care solicita, primirea unuia dintre newsletter-urile noastre periodice.
Temeiul juridic, scopul si termenul prelucrarii datelor cu caracter personal
Abonarea la unul din newsletter-uri echivaleaza cu exprimarea consimtamantului persoanei vizate in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal, in temeiul art. 6.1 lit b.), respectiv art. 6.1 lit a.) din GDPR
Datele comunicate vor fi pastrate pe termen nelimitat in baza de date, urmand a fi eliminate doar la cererea expresa a persoanei vizate, comunicata in scris prin posta cu confirmare de primire, in baza dreptului acestora de a solicita incetarea prelucrarii datelor.
De acelasi drept beneficiaza si abonatii newsletter-urilor care doresc dezabonarea.
Dreptul de a va modifica si sterge datele dvs.
Aveti dreptul de a accesa si actualiza informatii personale despre dvs., precum si de a refuza, din motive legitime, utilizarea acestor date în scopuri de marketing, în special comerciale.
Aveti dreptul de a solicita oricand stergerea datelor dvs personale comunicate si dreptul de a solicita modificarea acestora, atunci cand, de pilda, apar noi informatii de stare civila/nume/adresa/date de contact.
Notificari tip newsletter
Prin abonarea la notificarile de tip newsletter, vom prelucra adresa Dvs de email pentru a va transmite notificari continand subiectele ce va pot interesa. Baza legala pentru prelucrarea acestor date se intemeiaza conform art. 6.1 lit a.) din GDPR. Pentru a putea demonstra identitatea Dvs., in ceea ce priveste abonarea in temeiul art. 6.1 lit f) din GDPR vom stoca adresa Dvs. de IP, pana la dezabonare sau pana la incetarea transmiterii notificarilor catre Dvs.
Corespondenta si contactul electronic
Platformele noastre pot contine formulare de contact prin intermediul carora ne puteti aborda pe cale electronica, de asemenea putem fi contactati pe adresa de email. In acest sens, datele continand mesajele transmise, precum si raspunsurile oferite din partea noastra vor fi stocate si prelucrate pana la momentul in care aspectele discutate se considera clarificate de cele doua parti.
Dezvaluirea si transmiterea informatiilor cu caracter personal
Fundatia IKON nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile dvs. cu caracter personal.
Fundatia IKON poate, totusi, transmite informatia tertilor in urmatoarele cazuri:
Cu acordul dvs.;
Daca solicitarea vine din partea autoritatilor sau institutiilor publice conform unei prevederi legale sau urmare a unei hotarari judecatoresti
In cazul in care Fundatia IKON fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie, baza de date e transferata noului operator. In cazul in care vor aparea situatii mentionate mai sus, veti fi anuntati prin e-mail sau printr-un anunt postat pe site-ul www.fundatiaikon.ro.

In cazul accesarii paginii noastre de internet browser-ul dvs. de internet transmite automat date (de ex. data si ora accesarii, adresa URL a paginii de internet care face trimiterea, fisierul accesat, cantitatea datelor transmise, tipul si versiunea browser-ului, sistemul de operare) catre serverul nostru, pe baza unor setari tehnice. Aceste date nu au caracter personal si sunt colectate si utilizate exclusiv in scop statistic si de analiza a site-ului. Astfel, pe langa cookie-urile esentiale, absolut necesare pentru functionarea site-ului, mai folosim module cookie de masurare a traficului, care ne permit sa recunoastem si sa numaram vizitatorii, respectiv sa vedem cum navigheaza ei in site.
De asemenea, va recomandam sa va instalati si actualizati constant aplicatii antispyware si sa va asigurati ca aveti browserul mereu updatat.